2011-09-30 15:03:31• hírek • M. T. R.

Aláírták a promenádos projektet

fotó: harangszo.ro
fotó: harangszo.ro

Pénteken kora délután írta alá Kovács Jenő polgármester a negyedik városfejlesztési projektet. Amint több alkalommal olvashattak hírportálunkon erről, Elena Udrea, a regionális fejlesztési és idegenforgalmi miniszter, illetve a nagykárolyi elöljáró szignója már felkerült három másik tervezetre, azaz az egykori kaszárnya és a szociális étkezde felújításának, valamint a negyedekbeli zöldövezetek rehabilitálását előirányzó beruházások közbeszerzési eljárása a közeljövőben megkezdődik.

Pénteken Nagykároly felújítása projektjének egyik igen hangsúlyos tervére köttetett meg a keretszerződés: a jelenleg 1918. december 1-je utcának nevezett sétáló rendbetételére. Amint már korábban tudattuk, a városvezetőség elképzeléséből kitűnik, hogy visszacsempésznék ide, a korzóra a 19. és 20. század találkozásának hangulatát, a polgári idillt. Mindenekelőtt az utca parkosított részeit hoznák rendbe, valamint újakat óhajtanak kialakítani. A tér promenádos hangulatát azzal is elő kívánják segíteni, hogy új utcai bútorzatot helyeznek majd ki. Ez alatt a közlekedési táblák hagyományosabbra, szemnek tetszetősebbre való kicserélése, az akkori századelő miliőjének megfelelő újságos és virágos standok kialakítását tervezik. Mindezeket a környezethez idomuló alapanyagokból akarják elkészíttetni, így vasból, fából és kőből. Térkővel és esztétikus járdaszegéllyel kívánják kiemelni a korzó szépségét.

A 27 hónapos lebonyolítási idejű projekt költségei előreláthatóan 7 615 700,62 lejre rúgnak, ebből viszont a város az Európai Uniótól 5 705 120,56 lejnyi vissza nem térítendő támogatást kap.

Kovács Jenő polgármester ezzel kapcsolatban elmondta hírportálunknak, hogy az RMDSZ és a PD-L közös politikai akaratának tudható be, hogy immár négyet aláírtak a városfejlesztési tervekből. Az ötödik projektnek, a negyedekbeli járdák és parkolók kiépítését előirányzónak sokadik bizottsági elemzése az elöljáró információi szerint már előrehaladott állapotban van. Szerinte a közeljövőben ennek a keretszerződésére is rákerülhet az aláírás. A színház és a kulturális központ teljes rendbetételét, illetőleg kiépítését előirányzó projekt várhatóan - márcsak nagysága miatt is - kevésbé nyeri el a fővárosi szaktestület tetszését. Kovács Jenő polgármester elmondta hírportálunk érdeklődésére, hogy megpróbálja mindezt „orvosolni", azaz a közeljövőben Bukarestbe utazik, ahol igyekszik majd kilobbizni az utolsó szignót is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: